Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun01232022

Last updateTue, 23 Nov 2021 1pm

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica OPCOM, noi mandate pentru cenzori

OPCOM, noi mandate pentru cenzori

Victor Ionescu Opcom

Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat în unanimitate numirea pentru o perioadă de trei ani a doi membri şi un supleant în Comisia de cenzori a OPCOM, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Cei doi membri sunt Maria Ionescu şi Veronica Crişu, care de altfel au fost realeşi pe funcţia de cenzori cu această ocazie iar supleantul este Carmen Ionesi, toate trei persoanele fiind reprezentante ale Transelectrica. Asta pentru că, deocamdată, operatorul bursier e controlat de Transelectrica.

Veronica Crişu este şi manager departament contabilitate la Transelectrica iar Maria Ionescu este şi director economic la Transelectrica dar mai este cenzor şi la Energotech din Bucureşti. Toate astea pe principiul că... nu strică un ban în plus de la mai multe companii.

Cenzorii sunt cei care, alături de acţionari, asigură gestiunea companiei. Pe de altă parte, preşedintele consiliului de administraţie este obligat să pună la dispoziţie acţionarilor şi cenzorilor, la cererea acestora, toate documentele OPCOM.

Partea interesantă este că, de curând, operatorul bursier a hotărât să dea în judecată Transelectrica pentru a recupera circa 600.000 de euro plătiţi în plus la amenda UE. Rămâne de văzut dacă erespectiva hotărâre se va şi concretiza.

Amintim că Opcom, al cărui director general este Victor Ionescu (foto), a achitat singură, integral, suma de peste un milion de euro aplicate atât operatorului bursier cât şi Transelectrica de către Comisia Europeană pentru încălcarea legislaţiei antitrust. Amenda a depăşit (deşi nu trebuia să depăşească) 10% din cifra de afaceri de 4,42 milioane de euro  a Opcom pe anul trecut.

 

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud