Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri01282022

Last updateTue, 23 Nov 2021 1pm

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrica SA, profit de 7 ori mai mare cu dividendele primite de la filiale, în 2014

Electrica SA, profit de 7 ori mai mare cu dividendele primite de la filiale, în 2014

Electrica Ipo ext

Electrica SA, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a înregistrat în anul 2014 un profit net de peste 280 milioane de lei, în creştere cu 612% faţă de anul 2013, indică rezultatele financiare preliminare individuale ale companiei.

“Această evoluţie remarcabilă a profitabilităţii nete a companiei este urmare a creşterii veniturilor financiare datorate îmbunătăţirii performanţelor filialelor de distribuţie şi furnizare, care s-a concretizat într-o creştere a dividendelor ce au fost plătite către Electrica SA, în calitate de companie mamă”, a declarat Ioan Roşca, directorul general al Electrica SA.

Veniturile operaţionale în 2014 au fost de 249 milioane de lei, în scădere cu 16% faţă de 2013, ca urmare a scăderii valorii contractelor de prestari servicii cu filialele din cadrul grupului. În acelaşi timp, cheltuielile în anul 2014 au urmat aceeaşi tendinţă, de remarcat fiind scăderea cu 30% a cheltuielilor cu personalul.

În consecinţă, profitul operational înregistrat de Electrica în anul 2014 este de 101 mii lei, faţă de 2013 când s-a înregistrat o pierdere operaţională de 53 milioane de lei.

Merită amintit, printre altele, că în perioada analizată, Electrica s-a listat la bursă şi statul şi-a redus deţinerea de la controlul total la 48,7% din capital.

Se mai precizează că rezultatele preliminare neauditate individuale pentru Electrica SA pentru anul 2014 au fost întocmite în conformitate cu OMFP 1286/2012 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu standardele internaţionale de raportare financiare aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată. Pentru a se asigura comparabilitatea cifrelor, rezultatele financiare pentru anul 2013 au fost retratate conform noilor standarde contabile aplicabile.

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud