Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu08182022

Last updateFri, 12 Aug 2022 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Milionarul Nelu Coman extinde sediul de la Marriott pentru Transenergo Microhidro

Milionarul Nelu Coman extinde sediul de la Marriott pentru Transenergo Microhidro

mariott

 

Numită în anii trecuţi în media drept firmă de apartament, nu orice apartament ci unul de la Marriott, compania Transenergo a milionarului Nelu Coman este tocmai firma care a cumpărat microhidrocentralele de la Energy Holding, care la rândul său le cumpărase de la Hidroelectrica.

Cu sediul central la Marriott, la etajul 2, camera 2.01, Transenergo cuprinde mai multe firme printre care şi Transenergo Microhidro. Aceasta din urmă avea până de curând sediul la 2.16 în Marriott dar administratorul acesteia, milionarul Nelu Coman împreună cu asociaţii acesteia au hotărât extinderea sediului cu încă un spaţiu, cu 2.10 de la acelaşi etaj al hotelului.

Transenergo este activă pe mai toate segmentele energetice, de la producţie de energie (din microhidrocentrale sau panouri solare) la trading, de la furnizare de energie sau gaze naturale la productia de curent prin procesarea cărbunelui.

Pe segemntul microhidro, Transenergo are în prezent ansamblul microhidrocentralelor Topolog cu 5 microhidrocentrale, fiecare echipată cu cate două grupuri de producere a energiei electrice. Puterea totală instalată a acestora este de 5,95 MW.

Microhidrocentralele sunt amplasate în judeţul Argeş, aproape de Curtea de Argeş, a Barajul Vidraru şi Vârful Negoiu şi au fost construite intre anii 1985 si 2003.

Ca grup, Transenergo a avut anul trecut afaceri de circa 817 milioane de lei cu un profit net de aproximativ 13 milioane de lei.

Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 82,01%. Soţul acesteia, milionarul Nelu Coman, directorul Transenergo, are o participaţie de 5,88% iar 12,11% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

După cumpărarea celor cinci microhidrocentrale de la Hidroelectrica în anul 2004, Energy Holding a lăsat să se înţeleagă că sunt foarte profitabile şi că îşi va extinde capacitatea de producere proprie a energiei. Se pare însă că profiturile companiei au fost de fapt tot mai mari şi ca urmare a vestitelor contracte păguboase pentru Hidroelectrica.

Întâmplător sau nu, la niciun an de la deconectarea de la contractele de curent ieftin al Hidroelectrica, deţinerea microhidrocentralelor foarte profitabile nu mai părea o afacere, astfel că Energy Holding le-a vândut în anul 2013 către Transenergo Microhidro. Pe de altă parte, Transenergo nu era nici în anii trecuţi o firmă oarecare, fiind frecvent declarată câştigătoare când a fost vorba de furnizarea de energie pentru RATB.

 

Tag Cloud