Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue08162022

Last updateFri, 12 Aug 2022 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Exerciţiu de imagine? Transelectrica vrea să emită obligaţiuni

Exerciţiu de imagine? Transelectrica vrea să emită obligaţiuni

transelectrica

În cazul în care se aprobă în AGA, Transelectrica ar putea emite obligaţiuni corporative  de circa 45 milioane de euro, la recomandarea Consiliului de Supraveghere. Reprezentanţii societăţii se aşteaptă ca astfel să fie mai vizibile costurile de finanţare dar şi ca ratingul Ba2 al companiei să se îmbunătăţească. Firma are bugetat doar pentru acest an cheltuieli de peste 600 milioane de euro.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA a informat acţionarii şi investitorii că Directoratul Societăţii, la recomandarea Consiliului de Supraveghere, a decis iniţierea  procedurilor unei prime emisiuni de obligaţiuni corporative, care să contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii Societăţii, la reducerea expunerii valutare şi la diversificarea surselor de finanţare pe termen lung.

Directoratul consideră că o emisiune de obligaţiuni s-ar putea constitui într-un prim pas spre creşterea vizibilităţii costurilor de finanţare ale Transelectrica, în special aferente programului de investiţii, cu efecte pozitive anticipate în ratingul Societăţii (astăzi Ba2) şi nu în ultimul rând asupra costurilor de finanţare şi a valorii de piaţă a Companiei.

Sub rezerva aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, emisiunea de obligaţiuni corporative va fi în valoare de circa 200 milioane lei (circa 45 milioane de euro), în lei, cu o maturitate de 5 ani şi dobândă fixă, adresată investitorilor instituţionali.

Împrumutul este destinat refinanţării unor credite existente şi completării necesarului de finanţare pentru investiţii. Intenţia Companiei este ca oferta să fie finalizată până în a doua jumătate a lunii noiembrie 2013, moment la care obligaţiunile să fie listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

În urma încheierii cu succes a acestei emisiuni, firma, sub rezerva aprobării de către Adunarea Generală a Acţionarilor, va considera iniţierea unui program continuu pe termen mediu, cu creşterea treptată a maturităţilor.

Transelectrica a avut anul trecut un rulaj de circa 2,7 miliarde lei şi un profit de 27 milioane lei.

Tag Cloud