Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun06162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un nou proiect fotovoltaic la Cluj

Un nou proiect fotovoltaic la Cluj

panouri solare

Firma PFV Energia se pregăteşte să dezvolte în localitatea Mihai Viteazu din Cluj un parc fotovoltaic cu o putere de 7,7 MW. Proiectul prevede 33.000 de panouri fotovoltaice, 6 posturi de transformare, 9 convertoare statice de putere,  un sistem de paratrăsnet şi două puncte de conexiune pentru racordarea parcului la Sistemul Energetic Naţional.

Fondatorul acestei firme este compania Reibstein Investment, o companie cipriotă care participă şi la un proiect eolian gigant de 84 MW din localitatea Crucea din Constanţa.

Administratorul firmei din Cluj este Raul Gadola, vicepreşedintele companiei EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi jucători din România pe domeniul electroenergetic. De altfel, şi compania EnergoBit a anunţat că are în plan dezvoltarea încă din acest an de parcuri fotovoltaice în jurul Clujului, unele pentru vânzare iar altele pentru a le păstra.

Pentru acest an a fost promisă finalizarea mai multor parcuri cu panouri solare în judeţul Cluj după cum alte proiecte sunt în perioada aprobărilor. Amintim aici parcul dezvoltat în Tetarom III de societatea Imperial Development unde deja panourile sunt deja montate şi e gata de racordare la reţea, după  o investiţie de 15 milioane de euro pe o suprafaţă de 12 hectare. Mai putem aminti proiecte fotovoltaice precum cel din Câmpia Turzii, din Moldoveneşti, Chinteni şi Cluj.

Până la urmă, foarte mulţi oameni cu influenţă din Cluj şi din ţară în general, se apucă de construit fotovoltaice. Printre aceştia se numără şi Árpád Pászkány, care şi-a propus să treacă de la imobiliar la energie regenerabilă. Mai precis, să înlocuiască vechiul proiect imobiliar Cartierul Tineretului cu panouri solare. Pentru aceasta însă mai trebuie să mai umble puţin pe la tribunal, deoarece firma cu acelaşi nume dedicată acestor proiecte (imobiliar şi apoi fotovoltaic) i-a fost dizolvată la solicitarea firmei Polus Real Estate.

Tag Cloud