Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Exploatările de gaze din Marea Neagră pot creşte de cinci ori producţia internă a Bulgariei, estimează preşedintele Bulgartransgaz

Exploatările de gaze din Marea Neagră pot creşte de cinci ori producţia internă a Bulgariei, estimează preşedintele Bulgartransgaz

bulgaria gaze

Producţia internă de gaze a Bulgariei va fi în acest an de circa 250 de milioane de metri cubi dar, conform cifrelor ancipate prezentate de companiile producătoare, în funcţie de cum vor decurge explorările din Marea Neagră producţia ar putea creşte de cinci ori în următorii zece ani, a declarat Kiril Temelkov, CEO al Bulgartransgaz, preluat de Novinite.

La cifrele corelate Mării Negre, estimarea adaugă şi “producţia anticipată de la câmpurile deja funcţionale Galata şi Kaliakra precum şi câmpul gazeifer de la Deventsi, unde producţia comercială va începe în curând”, a precizat Temelkov.

În următorii ani, Bulgaria mai are în plan construcţia reţelei de interconexiune de gaze cu Turcia, care va avea şase intrări din mai multe direcţii dar şi o reţea de interconexiune cu Grecia.

Spre comparaţie, producţia de gaze naturale a Romaniei, a fost anul trecut de 10,9 miliarde metri cubi şi vine aproape în întregime de la OMV Petrom şi Romgaz Mediaş (5,6 miliarde metri cubi în 2012).

În ceea ce priveşte evoluţia preţului gazelor, Temelkov a precizat că în caz că se vor scumpi în Europa, acestea se vor scumpi inevitabil şi în Bulgaria, în ciuda diversificării surselor.

Tag Cloud