Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat05252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Soros vinde jumătate din compania care explorează la Putna unei firme ungureşti

Soros vinde jumătate din compania care explorează la Putna unei firme ungureşti

george soros

 

Jumătate din Aurelian Petroleum a fost aprobată spre vânzare către compania ungurească TDE Engineering & Development, indică o hotărâre recentă a companiei, consultată de Energy Report.

Aurelian Petroleum, subsidiară a San Leon Energy (printre acționarii principali fiind miliardarul George Soros) este titular și operator desemnat pentru zona de explorare non-Bilca, parte a perimetrului de explorare-dezvoltare – producție Brodina EIII-1, din județul Suceava.

Compania derulează împreună cu partenerul său Romgaz (cote de participare 50/50) un mare proiect de evaluare a descoperirii comerciale de gaze naturale din zona Voitinel (zona Putna). Acest proiect urmează a fi materializat prin săparea în anul curent (cel puţin astea sunt planurile) a unei noi sonde de prospecțiune – evaluare.

Pe baza rezultatelor pozitive obținute ca urmare a finalizării lucrărilor de explorare geologice, geochimice și geofizice în arealul Putna –Voitinel derulate în ultimii patru ani, începând cu anul 2016 urmează a fi derulat un important program de evaluare a zonei menționate.

Asociaţii Aurelian Petroleum au fost Aurelian Oil & Gas Limited (înregistrată în Marea Britanie) care deţinea 95% şi AOG Finance Limited (înregistrată în Marea Britanie) care deţinea 5%. AOG vinde cei 5% iar Aurelian Oil & Gas vinde 45% către compania înregistrată în Budapesta, astfel că după transferul părţilor sociale, Aurelian Oil & Gas Limited şi TDE Engineering & Development vor deţine fiecare câte jumătate din compania “românească” Aurelian Petroleum.

Merită amintit şi că această vânzare vine în condiţiile în care San Leon Energy a anunțat că va renunța la un număr de 12 concesiuni de gaze naturale din Polonia, urmărind să-și reducă expunerea pe activități de explorare și să se concentreze pe operațiuni de testare, dezvoltare și producție de petrol și gaze în Polonia.

 

Tag Cloud