Director general din grupul Rompetrol, revocat din funcţie
- Detalii
- Publicat în 27 May 2014
Octavian Carp a fost revocat cu unanimitate de voturi din funcţia de director general al companiei Rom Oil, subsidiară a Rompetrol Rafinare, se arată într-o decizie a Consiliului de Administraţie al companiei, consultată de Energy Report. În locul acestuia a fost numit Ovidiu Cristian Ilie. Noul director general este din Ploieşti şi are 36 de ani.
Consiliul de administraţie al Rom Oil (distribuitor en-gros de produse petroliere şi sortimente de carburanţi auto marca Rompetrol) este format din Bogdan Ionuţ Oşlobeanu (preşedinte) şi membrii Alexey Golovin şi Felix Crudu esloveanu.
Din grupul Rompetrol Rafinare fac parte: Rompetrol Rafinare ÅŸi subsidiarele Rom Oil, Rompetrol Petrochemical, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics ÅŸi Rompetrol Gas.
Rom Oil este deţinută de Rompetrol Rafinare în proporţie de peste 99,99%, restul de acţiuni fiind în posesia Rompetrol Logistics şi Palplast, o firmă din Sibiu.
Din februarie 2007, Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a început să administreze toate cele şase depozite ale Rom Oil. Până la acea dată, depozitele fuseseră închiriate de Rompetrol Rafinare.
Depozitele sunt situate în Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărnesti şi aveau o capacitate totală de stocare de 45.000 mc. Prin poziţionarea lor, respectivele depozite acoperă operaţional întreg teritoriul ţării.
Având multe active, poate fi uşor de înţeles faptul că Rom Oil este util nu doar pentru depozitele în sine ci şi în calitate de garant pentru accesarea de credite de către alte subsidiare controlate de grupul din Kazahstan. Astfel, aşa cum scria de curând Energy Report, Rompetrol Downstream a luat 70 de milioane de dolari de la ING pentru a fi utilizaţi ca facilitate de descoperit de cont sau pentru emiteri de angajamente potenţiale. Garant ipotecar pentru această facilitate de credit este Rom Oil, subsidiara Rompetrol Rafinare.
Astfel, Rom Oil s-a ales cu ipotecă de rangul I pe mai multe imobile precum: un teren intravilan de 3,3 hectare din Şimleul Silvaniei, teren cu drumuri, platforme, cale ferată uzinală, rezervoare produse petroliere şi altele.