Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04122024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Cristi Borcea continuă să închidă GPL–uri. Ultimul, în Constanţa

Cristi Borcea continuă să închidă GPL–uri. Ultimul, în Constanţa

Crimbo Borcea

 Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo, ajuns la închisoare la începutul anului trecut, are mai multe afaceri cu gaz petrolier lichefiat prin mai multe firme din grupul Crimbo Gas.

Crimbo Gas 2000, al cărei asociat unic este Cristi Borcea, a fuzionat prin absorbţie în 2014 cu Auto Gaz Trading, al cărei asociat unic a fost Elena Borcea, mama omului de afaceri. Astfel că în prezent, Cristi Borcea deţine circa 97% din Crimbo Gas 2000, restul părţilor sociale fiind ale mamei sale, Elena Borcea. Asta după ce în urmă cu doi ani, omul de afaceri a înlăturat-o de la conducerea Crimbo Gas 2000 din funcţia de administrator pe Mihaela Borcea, fosta sa soţie.

Lunile trecute, Crimbo Gas 2000 a închis un punct de lucru din Constanţa de pe soseaua Mangaliei nr. 154 şi a dat afară angajaţii iar imobilul a fost vândut. Asta după ce tot în perioada de criză, în urmă cu doar doi ani, o altă firmă din grupul lui Borcea, Crimbo Gas International, a hotărât desfiinţarea a patru staţii de gaz petrolier lichefiat de la Pătrângeni (judeţul Alba), Vladimirescu (Arad) şi Săvineşti (Neamţ) şi de la Oradea. Motivele au ţinut de profitabilitate.

O altă firmă din grup, Crimbo Gas, a primit notificare de intrare în insolvenţă în 17 martie 2014, după ce a depus cerere în 6 februarie. În tabelul definitiv al creanţelor, firma figura cu datorii neplătite de 13,75 milioane lei.

Afacerile cu GPL ale fostului acţionar al echipei de fotbal Dinamo nu au avut parte însă doar de căderi. Exsită şi extinderi. Astfel, fosta divizie de gaz petrolier lichefiat (GPL) a OMV Petrom, în prezent controlată de mama omului de afaceri Cristi Borcea, a hotărât anul trecut să se extindă cu afacerea GPL în Pantelimon şi Giugiu, după ce tot în 2014 a deschis un punct de lucru în Brăila

Cristi Borcea a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de fotbalişti.

 

Tag Cloud