Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Benzina Preț benzină: Americanii beneficiază de cea mai ieftină benzină din ultimul an

Preț benzină: Americanii beneficiază de cea mai ieftină benzină din ultimul an

Happy Woman Driving A New Car

Prețul benzinei din Statele Unite ale Americii (SUA) a scăzut săptămâna trecută cu 6,6 cenți pe galon, ajungând la un nivel de 3,294 dolari, cel mai redus nivel înregistrat din 24 decembrie 2012. 

În săptămâna precedentă, prețul benzinei din SUA se majorase cu 0,6%.

În prezent, benzina este mai ieftină cu 27,4 cenți sau cu 6,6% față de perioada similară a anului trecut. Scăderea prețurilor la pompă se suprapune unei reveniri modeste a contractelor futures, după ce acestea au înregistrat cel mai redus nivel din iunie 2012 în urmă cu două săptămâni.

Prețurile actuale la benzină sunt cu 19,9%, sub media record național de 4.114 dolari pe galon înregistrată pe 7 iulie 2008.

Estimările specialiștilor de peste ocean pentru această lună situează prețul benzinei la 3,42 dolari pe galon, în scădere față de nivelul de 3,75 dolari înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Prognoza se bazează pe un preț futures al țițeiului West Texas Intermediate (WTI) de 103 dolari pe baril, față de 89,49 dolari cât se înregistra în aceeași perioadă a anului trecut.

Țițeiul Brent tranzacționat pe plan internațional, de referință pentru majoritatea statelor în stabilirea prețului benzinei, este prognozat la 108,50 dolari pe baril în aceasta lună, în scădere de la 111.71 dolari pe baril, cât se înregistra anul trecut.

Și în România, benzina a atins în septembrie cel mai redus nivel de pret

Și în România, prețul benzinei a atins la finalul lunii septembrie cel mai redus nivel înregistrat de la începutul anului, de 1,234 euro pe litru, cu 1,5 eurocenți sub nivelul minim înregistrat până în prezent, pe 7 iunie 2013, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană, în raportul ei săptămânal, Oil Bulletin.

Motorina, în schimb, deși se află pe o pantă descendentă la rândul ei, se află cu 5,5 eurocenți peste nivelul minim înregistrat pe 7 iunie, de 1,258 euro pe litru, în prezent ea costând aproximativ 1,313 euro/litru, 

Șoferii români continuă să beneficieze de cea mai ieftină benzină din UE, numai omologii lor din Estonia putându-se lăuda cu un preț al benzinei mai mic de 1,3 euro pe litru, în timp ce consumatorii din Luxemburg, Polonia și Bulgaria plătesc undeva între 1,3 și 1,35 euro/l. Șoferii greci, olandezi și italieni, în schimb, se află la polul opus, achitând peste 1,7 euro pentru fiecare litru cumpărat.

Tag Cloud