Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Răzvan Nicolescu a plecat la Deloitte

Răzvan Nicolescu a plecat la Deloitte

Razvan Nicolescu 3

Fostul ministru delegat al energiei Răzvan Nicolescu va lucra pentru Deloitte ca  Executive Lead Advisor, poziţie de pe care va contribui la îmbunătăţirea practicii firmei în domeniul Energieim, indică un comunicat al Deloitte. Nicolescu își va concentra activitatea asupra României dar și a Europei Centrale şi de Est.

Cariera lui Răzvan Nicolescu a fost dintotdeauna legată de sectorul energetic, întrucât a lucrat atât pentru companii private cât și de stat. Ca atașat la UE pe probleme în domeniul energiei din partea României, Nicolescu a fost implicat în negocieri favorabile privind energia în Europa și schimbarile climatice.

Ca ministru, Nicolescu a contribuit la elaborarea unei analize privind revizuirea strategiei din sectorul energetic românesc 2015-2035, finalizarea unor proiecte strategice pentru sectorul energetic (cum ar fi modernizarea și creșterea capacității de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni și încheierea primei faze a interconectorului de gaz Iași-Ungheni) dar și redefinirea rolului Statului ca acționar în companiile energetice, prin creșterea transparenței și prin încurajarea managementului privat.

Totodată, a contribuit la cea mai mare listare de pe piața de capital românească de până acum- listarea cu succes a companiei Electrica. Nicolescu este președintele Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie, nominalizat fiind de Consiliul Uniunii Europene în 2009 și, timp de aproape cinci ani, a fost director în cadrul celui mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, OMV Petrom.

Este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi deţine o diplomă MBA la Solvay Business School.

 

Tag Cloud