Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue07142020

Last updateTue, 05 May 2020 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Peste 6 mil. € pe patru parcuri solare din Olt, Argeş şi Teleorman

Peste 6 mil. € pe patru parcuri solare din Olt, Argeş şi Teleorman

fotovoltaic 59047500

Două parcuri cu panouri solare din Redea, de lângă Caracal, fiecare cu capacitate instalată de 2,5 MW, au fost refinanţate de OTP cu circa 3,6 milioane de euro, indică hotărâri ale dezvoltatorului ceh Solek, consultate de Energy Report.

Pe lângă aceste două, alte două parcuri solare cu o capacitate totală 3,58 MWp au fost refinanţate de Garanti Leasing, a anunţat astăzi David Nový, CEO-ul Solek Group. În total, compania anunţă că a atras o refinanţare de peste 6,1 milioane de euro pentru aceste patru parcuri.

Cele patru parcuri legate deja la reţea ale cehilor de la Solek sunt cele două de la Caracal, unul la Goleşti (Argeş) şi al patrulea la Troianul (Teleorman). Pe lângă aceste proiecte cehii au vândut alte cinci deja, după cum alte patru sunt la stadiul „ready to build”.

Potrivit informaţiilor consultate de Energy Report, refinanţarea de la OTP s-a făcut pe 120 de luni (10 ani), vorbindu-se şi de prelungirea cu noi perioade de creditare, dacă va fi cazul.

Cehii de la Solek au lucrat în România cu avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi cu TUV SUD.

În continuare, Solek a anunţat că se va concentra pe dezvoltarea şi construcţia de noi proiecte fotovoltaice, precum şi consolidarea prezenţei grupului în România, cu precădere în ceea ce priveşte serviciile de exploatare şi întreţinere (O&M).

„Solek caută activ noi oportunităţi de afaceri în energie verde la nivel internaţional şi, în acest sens, efectuăm paşi importanţi pentru a pătrunde pe pieţele din Chile şi Turcia”, a spus Zdeněk Sobotka, preşedinte al Solek Holding SE, care este acţionarul majoritar al grupului.

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud