Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Solek mai renunţă la două parcuri solare ridicând la 12 numărul fotovoltaicelor desfiinţate de grup în România

Solek mai renunţă la două parcuri solare ridicând la 12 numărul fotovoltaicelor desfiinţate de grup în România

panouri solare distruse

După ce grupul ceh Solek a primit la începutul verii peste 6 milioane de euro de la OTP şi Garanti Leasing pentru refinanţarea a patru parcuri solare din România, cehii au început să renunţe la alte proiecte. Potrivit documentelor consultate de Energy Report, în ultima perioadă, cehii şi-au dizolvat nu mai puţin de 12 proiecte de parcuri cu panouri solare, la ultimele proiecte s-a renunţat chiar săptămânile trecute.

Toate acestea după ce în vară cehii au anunţat că se vor “concentra pe dezvoltarea şi construcţia de noi proiecte fotovoltaice, precum şi consolidarea prezenţei grupului în România”.

Proiectele care care se radiază şi lichidează sunt: Solek Project Beige, Solek Project Brown, de dată mai recentă şi Solek Project Red, Indigo, Green, Blue, Violet, White, Yellow, Purple, Orange şi Magenta despre care Energy Report a scris în urmă cu o lună.

Investitorii cehi de mai sus au mai multe proiecte în România, atât finalizate cât şi gata de construcţie (cu toate aprobările şi avizele luate). Mai mult decât atât, cateva dintre parcurile fotovoltaice finalizate de către aceştia au fost deja vândute.

Tag Cloud