Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Renovatio, producătorul român de panouri solare, se mută lângă Mercedes şi Flanco, în Swan Office

Renovatio, producătorul român de panouri solare, se mută lângă Mercedes şi Flanco, în Swan Office

Swan Office

Renovatio Solar, producător român de panouri solare dar şi dezvoltator al mai multor proiecte locale de eoliene şi parcuri solare, îşi mută sediul social de pe strada Haga în clădirea Henley din cadrul Swan Office, indică un document consultat de Energy Report.

Pe lângă producţia locală de panouri solare, Renovatio este cunoscut mai ales prin colaborarea cu gigantul Energias de Portugal în dezvoltarea mai multor proiecte de energie regenerabilă.

Printre cele mai recente mişcări pe care le-a făcut RG Renovatio Group pe plan local este aceea de a contribui cu 2,73 milioane de euro la majorarea capitalului social al firmei Sibioara Wind Farm, majorare la care portughezii de la EDP, celălalt asociat a venit cu un aport în numerar de 15,47 milioane de euro. Sibioara Wind Farm operează 14 turbine eoliene cu o putere instalată de 28 MW la Albeşti în Vaslui.

Din portofoliul Renovatio Solar, parte a Renovatio Group, amintim aici câteva proiecte:  Singureni (putere instalată 1 MW, în Giurgiu), Scorniceşti 1 MW în Olt, Crevedia I,  2 MW în Dâmboviţa, Crevedia II, 1 MW în Dâmboviţa, Corabia 7 MW în Olt, Izvoru 10 MW în Giurgiu, Crevedia III 3 MW în Dâmboviţa, Tărtăşeşti 2,8 MW în Dâmboviţa, Cetate 2 MW în Dolj, Sorste 414 KW pe acoperiş în Focşani şi altele.

Anul trecut, Renovatio Solar a avut afaceri de 44 milioane de lei iar profitul net a fost de – lucru mai rar întâlnit - circa jumătate din cifra de afaceri, 21,5 milioane de lei. şi asta cu un număr mediu de 7 salariaţi la care se adaugă probabil un număr de colaboratori.

Proiectul de birouri Swan Office Park din Pipera, care în 2013 a intrat în insolvenţă, având datorii de peste 370 de milioane de lei, are chiriaşi de soi precum Mercedes, Flanco, Dante Internaţional (firma care operează magazinul online eMag) şi alţii.

Swan Office Park a fost dezvoltat de grupul britanic Chayton Capital printr-o finanţare de peste 80 de milioane de euro de la UniCredit şi Volksbank.

 

Tag Cloud