Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Italienii îşi vând între ei fotovoltaicele din Dolj

Italienii îşi vând între ei fotovoltaicele din Dolj

panouri solare multe

Parcul cu panouri solare Bioenergy Green din Podari a fost dezvoltat de două firme italiene şi este plasat lângă un alt parc al altor italieni mai vestiţi, cei de la Enel.

Cele două firme care au deÅ£inut parcul Bioenergy în părÅ£i egale sunt Ecosuntek ÅŸi En.Doc. După schimbarea legislaÅ£iei pe certificate verzi,  Ecosuntek a hotărât să vândă către En.Doc deÅ£inerile sale cu 950.000 de euro, indică un document recent al italienilor, consultat de Energy Report.

Parcul are 22.260 panouri fotovoltaice din siliciu policristalin ÅŸi o putere totală instalată de aproximativ 5 MWp. Acesta a fost proiectat pe o suprafaţă de circa 14 herctare, lângă  DN56 ÅŸi se racordează la CEZ DistribuÅ£ie SA.

Tot în Podari, Enel Green Power a conectat la rețea cea de-a patra centrală fotovoltaică a sa din România. Centrala Podari a Enel, cu o capacitate instalată totală de circa 10 MW, a devenit operațională în toamna trecută, la câteva săptămâni după inaugurarea parcului fotovoltaic Colibași al aceeaşi companii.

 

Tag Cloud