Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Trei parcuri solare din Braşov primesc 11 mil. € de la chinezi

Trei parcuri solare din Braşov primesc 11 mil. € de la chinezi

Fotovoltaice nemti

China Minsheng Banking Corp. a împrumutat recent cu 11 milioane de euro pe acţionarul a trei parcuri fotovoltaice de la Hărman, Braşov, fonduri destinate refinanţării construcţiei şi dezvoltării proiectelor, indică o hotărâre a firmei de proiect Setra Energy, consultată de Energy Report.

Cele trei parcuri au o capacitate instalată de 6,345 MWp iar asociaţii firmei de proiect sunt Zhejiang New Energy din China, cu o participaţie de 90%, fiind şi acţionarul care a accesat creditul şi Unisun Energy din Hong Kong, cu 10%.

Unul dintre proiectele  Setra Energy de la Hărman, cel mai mare dintre cele trei de mai sus, a primit în decembrie aviz de la autoritatea competenta pentru protecţia mediului din Braşov, astfel că proiectul nu s-a supus evaluării impactului asupra mediului.

Ca detalii de construcţie, acest proiect presupune montarea unui numar de 15.120 de panouri fotovoltaice, cu puterea electrică total instalată de 3,628 MW, pe un teren proprietate cu suprafaţa totală de 58.000 mp.

Proiectul indică montarea a 670 structuri (stelaje) cu câte 22 panouri, 17 structuri cu câte 12 panouri, 17 structuri cu câte 10 panouri şi o structură cu 6 panouri.

 

Tag Cloud