Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Doi bănăţeni dau fotovoltaicele pe struguri

Doi bănăţeni dau fotovoltaicele pe struguri

struguri nu fotovoltaice

 Doi investitori bănăţeni, Mircea Roman (42 de ani) din Timişoara şi Dan Roman (38 de ani) din Arad, au investit în anul 2013 într-un parc cu panouri solare din zona Lipova.

Tot în acel an, proiectul lor figura deja pe lista de documentaţii de amenajarea teritoriului şi Urbanism avizate de Consiliul Judeţean Arad în anul 2013. Astfel, în luna iunie a anului 2013 au primit atât aviz tehnic  de la Consiliul Judeţean Arad cât şi aprobare de la Consiliul Local Lipova.

Au ales şi proiectantul parcului – firma L&C Total Proiect. Ce a fost mai “uşor” a trecut. Mai trebuia construit parcul fotovoltaic.

Din acea perioadă, proiectul a fost ţinut în stand-by, fără a se derula afaceri pe firma de proiect, Beta Energy Logistich.

Abia de curând, în vara aceasta, cei doi tineri bănăţeni au hotărât să schimbe activitatea principală a firmei lor Beta din producţia de energie electrică în cea de... cultivarea strugurilor.

Despre astfel de mişcări, în Energy Report s-a tot scris în ultima perioadă. Până la urmă, poate fi neplăcut eşecul dar ar fi păcat să nu fie apreciat... spiritul antreprenorial.

Cu alte cuvinte, dacă legislaţia din sectorul energiei regenerabile le-a jucat feste investitorilor de profil în ultimii doi ani,  partea interesantă este însă că aceştia nu s-au descurajat şi s-au apucat de alte afaceri. Vom mai da în cele ce urmează câteva exemple recente în acest sens, din acest an, cu informaţii obţinute în exclusivitate de Energy Report.

Astfel, firma “Solenergo Invest” din Oradea, prin care investitorul italian Manuele Verdi şi-a propus să producă energie electrică din panouri solare şi-a schimbat activitatea principală. Solenergo va cultiva de acum înainte orez, legume şi plante producătoare de seminţe.

Tot recent, DCD Green Energy din Giurgiu, al cărei asociat unic este Dragoş Dasoveanu, şi-a schimbat obiectul principal de activitate din producţia de energie electrică din surse regenerabile tot în… cultivarea orezului.

Proiectele regenerabile au fost însă schimbate şi pe alte afaceri. Astfel, omul de afaceri ceh, Bohumil Pikal, a ales să-şi schimbe obiectul de activitate al firmei clujene “Ecomax Solar” din producerea de energie electrică din panouri solare în vânzarea ciocolatei şi a produselor zaharoase.

În aprilie, firma Sideral Renewable din Timiş şi-a schimbat activitatea principală din producţia de curent în aceea de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Producătorul de energie electrică din panouri solare “RTI Tre Solar” din Timiş şi-a schimbat în acest an activitatea principală în “activităţi de interpretare artistică (spectacole)”. De asemenea, compania Runcu Solaris Park, care se pregătea în urmă cu un an să ridice un parc fotovoltaic în localitatea Runcu, sat Dobriţa, din judeţul Gorj, proiect pentru care primise deja  aprobări în decembrie 2013 de la Mediu, după ce a primit înainte şi certificat de urbanism şi alte avize, a trecut la vânzarea de mobilă.

 

Tag Cloud