Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Schimbări la vârful Cameron România, una dintre cele mai profitabile companii active pe plan local

Schimbări la vârful Cameron România, una dintre cele mai profitabile companii active pe plan local

cameron

 

Şi directorul general dar şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Cameron România, marele  producător de echipamente pentru industria de petrol şi gaze, au fost schimbaţi în această vară. Noul director general al companiei este americanul Daniel Alberto Martinez din Michigan (SUA), care a preluat funcţia pentru un mandat de patru ani, indică documente ale Cameron, consultate de Energy Report.

Consiliul de Administaţie al Cameron România, format din William Clarence Lemmer, Cristopher Krummel şi Peter Sima Eichler, s-a reunit lunile trecute iar membrii au hotărât în unanimitate să-l elibereze din funcţie şi să-l descarce de gestiune pe britanicul Robert Walker, director general al Cameron România. Acesta a fost înlocuit cu americanul Daniel Alberto Martinez din Michigan (SUA). Martinez are doar 39 de ani şi, de puţin timp, are reşedinţa în Tunari, Ilfov.

Tot în această perioadă au avut loc schimbări şi în Consiliul de Administaţie. Astfel, dacă mandatul lui Peter Sima Eichler a fost prelungit în vară cu încă trei ani, Cristopher Krummel, vicepreşedintele Consiliului de Administaţie a fost eliberat  din funcţie, descărcat de gestiune şi înlocuit apoi cu americanca Grace Bellinger Holmes.

Merită amintit aici că marele producător s-a clasat anul trecut pe locul 23 în România în topul celor mai profitabile companii, fiind mai profitabilă decât firme precum Rompetrol Petrochimicals, Carrefour, Heineken şi decât multe alte nume sonore.

Cameron România a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 1,06 miliarde de lei, în creştere de la 895 milioane de lei faţă de anul 2012.

Profitul net a fost de 209 milioane de lei, în creştere de la 162 milioane de lei în 2012. Şi numărul mediu de salariaţi a urcat de la 865 în anul 2012 la 964 anul trecut.

Grupul american Cameron este prezent în România din anul 2004, când a cumpărat uzina Sterom din Câmpina, unde produce echipamente pentru industria petrolieră.  Apoi, în anul 2009, Cameron a finalizat o investiţie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la Ploieşti, unde produce utilaje pentru aplicaţiile de explorare la mare adâncime şi presiune.

 

Tag Cloud