Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Petrofac, partenerul OMV Petrom, mai aduce 3 mil. $ în România. Doar în acest an au adus 10 mil. $

Petrofac, partenerul OMV Petrom, mai aduce 3 mil. $ în România. Doar în acest an au adus 10 mil. $

zacaminte Ticleni

Britanicii de la Petrofac, care este unul din liderii mondiali în domeniul serviciilor în industria petrolieră, au hotărât recent să mai majoreze capitalul social al companiei din România cu 3 milioane de dolari, indică o hotărâre a companiei Petrofac Solutions & Facilities Support, hotărâre consultată de Energy Report.

Părţile sociale nou emise au fost subscrise şi plătite integral de asociatul Petrofac UK Holdings Limited.

Asociaţii Petrofac Solutions & Facilities Support sunt Petrofac UK Holdings Limited din Marea Britanie care deţine 87% şi Petrofac Facilities Management Limited din Scoţia cu 13%.

Britanicii, care încă din vara anului 2010 au un parteneriat cu OMV Petrom pe 15 ani pentru gestionarea operaţiunilor la nouă zăcăminte mature din zona Ţicleni, au mai majorat în acest an capitalul social cu echivalentul în lei a 7 milioane de dolari în două tranşe: prima în februarie cu 4 milioane de dolari şi a doua în iunie cu 3 milioane de dolari.

Capitalul social al companiei, majorat de mai multe ori în ultimii ani la diferite cursuri leu-dolar, a ajuns în prezent la 594 milioane de lei.

Petrofac, care este listată şi la bursa londoneză, beneficiază în România de suportul a circa 1.000 de salariaţi. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 152 milioane de lei, cu 20% peste rulajul din anul 2012.

Zăcămintele de la Ţicleni au fost exploatate în ultimii 60 de ani şi produceau circa  4.500 barili echivalent petrol (bep) pe zi, la semnarea parteneriatului între cele două mari companii.

Petrofac are peste 10.000 angajaţi şi operează la nivel global prin 6 centre localizate în Aberdeen- Marea Britanie, Sharjah şi Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite, Woking - Anglia, Chennai şi Mumbai - India, precum şi prin alte zeci de birouri şi baze în diferite alte ţări.

 

Tag Cloud