Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Fora obţine licenţe de furnizare gaze comprimate auto şi gaze naturale

Fora obţine licenţe de furnizare gaze comprimate auto şi gaze naturale

Fora

 Fora Oil and Gas, compania de explorare a zăcămintelor mature de hidrocarburi din perimetre precum Siliștea Măgureni sau Oporelu (fost al Fora Energy), a obţinut săptămânile trecute două licenţe de furnizare gaze naturale, indică deciziile  ANRE consultate de Energy Report.

Prima licenţă este pentru furnizarea gazelor naturale comprimate (GNC ) / gazelor naturale comprimate pentru vehicule (GNCV). Această licenţă este valabilă până în ultima zi a anului curent.  

A doua licenţă este pentru furnizarea gazelor naturale. De asemenea, şi această licenţă este valabilă pentru întregul an.  

Compania, cu activitate mai intensă de abia din ultimii doi ani, s-a numărat printre beneficiarii unor hotărâri de prelungire ale fazelor de explorare petroliere.

Ca  exemplu mai recent să spunem că Fora Oil and Gas a obţinut prelungirea cu o perioadă de 2 ani și 6 luni (față de 3 ani solicitați) pentru perimetrului P VIII – 16 Oporelu-Constantinești. Compania a justificat solicitarea prin greutățile întâmpinate în preluarea perimetrului şi dificultăţi cu identificarea și colectarea datelor existente privind perimetrul de la alte companii care le dețineau în custodie precum și caracterul incomplet și dispersat al acestor date.

De asemenea, s-au ivit dificultăți tehnice în realizarea lucrărilor executate deja, ceea ce a condus la prelungirea termenelor și un efort financiar suplimentar. La acestea se adăugă structura geologică complexă a perimetrului P VIII – 16 Oporelu-Constantinești, care determină incertitudini privind potențialul rămas de hidrocarburi și dificultăți în interpretarea rezultatelor și în luarea unor decizii privind lucrările de executat.

 

Tag Cloud