Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Gazele din Satu Mare, explorate din... Dubai

Gazele din Satu Mare, explorate din... Dubai

serinus

 

Update. Legat de acest articol, directorul general al Winstar a făcut o serie de precizări, care pot fi regăsite distinct, după parcurgerea articolului iniţial.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Winstar Satu Mare este canadianul Jock Macdonald Graham iar domiciliul acestuia este în Emiratele Arabe Unite, mai precis în Dubai. Mandatul lui Graham  expiră în martie 2017, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Recent, ANRM a prelungit cu trei ani licenţa de explorare a Serinus Energy (grup care controleaza compania petroliera Winstar Satu Mare) pentru un perimetru de petrol şi gaze din Satu Mare şi tot recent, unul dintre administratorii Winstar, David Angelo Monachello, a fost revocat din funcţie cu aproape doi ani înainte de expirarea mandatului. În funcţia vacantă a fost numit canadianul Silenzi Nicholas Alec, care, la rândul său, a fost înlocuit recent de Norm Holton.

Interesant este şi faptul că funcţia de director general al companiei a fost delegată Alexandrei Cătălina Damascan Armegioiu. Prea multe informatii publice despre actualul director general nu există.  Pe site-ul Uniunii Naţionale a Barourilor din România însă, Alexandra Cătălina Damascan Armegioiu figurează că a fost respinsă la examenul de avocat stagiar în sesiunea de luna trecută (septembrie 2015).

Astfel, Consiliul de Administraţie al Winstar Satu Mare este format din trei canadieni: Jock Macdonald Graham, Tracy Helen Heck şi Norm Holton.

Să amintim şi că în urmă cu o lună, Jan Kulczyk - cel mai bogat polonez, care controla Serinus Energy, a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme cardiace, potrivit presei internationale.

Serinus are în Satu Mare un perimetru cu o suprafaţă de 2.950 de kilometri pătraţi, pe care îl administrează împreună cu KMG International (fostul Rompetrol Group). Winstar Satu Mare deţine 60% din concesiune, iar KMG International are restul de 40%.

Serinus Energy este o companie controlată de fondul de investiţii polonez Kulczyk Investments.

KMG International ar putea să se retragă din proiect (însă deocamdată Rompetrol, parte din grupul KMG, are probleme legale) şi să îşi cedeze participaţia către Serinus, care va ajunge astfel la o participaţie de 100% la proiect.

Precizări din partea Alexandrei Damascan, director general Winstar.

Directorul de mai sus ne aduce la cunoştinţă că a absolvit, printre altele, o facultate de Politici Economice  cu specializarea Macroeconomie, o facultate de Comerţ pe Tranzacţionarea Afacerilor, bineînţeles şi o facultate de Drept dar şi că e în curs de finalizare a Facultăţii de Petrol şi Gaze” din Ploieşti. La acestea se adaugă şi alte studii şi certificări precum MBA (program în limba engleza cu Master  în Adminstrarea Afacerilor) sau specializarea  “Geology for Non- Geologists” –  certificare oferită de instituţia “Practical Professional career Training for the Oil and Gas Industry”- Calgary-Canada.

Cât despre Preşedintele Consiliului de Administraţie al Winstar Satu Mare, directorul de mai sus a precizat că deşi are  domiciliul în Dubai, “este prezent în Bucureşti, la sediul firmei, pentru a coordona împreună cu mine activitatea”.

 

 

Tag Cloud