Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Tabletă de… peste 2,8 milioane de euro pentru şeful Gazprom. Licitaţia pentru selectarea producătorului a fost lansată luni

Tabletă de… peste 2,8 milioane de euro pentru şeful Gazprom. Licitaţia pentru selectarea producătorului a fost lansată luni

z alexei tableta

Alexei Miller, şeful Gazprom, va primi o tabletă de 120 milioane de ruble (2.819.852,07 euro), scrie portalul ru-facts.com. Acest gadget impresionant de scump va trebui să poată să interacţioneze cu baza de date a Gazprom, să funcţioneze în continuu, iar dacă apare o defecţiune, să dureze mai puţin de patru ore remedierea.

De altfel, comparativ cu anumiţi guvernatori sau oligarhi ruşi, şeful celui mai mare producător de gaze naturale din lume e chiar întârziat în materie de gadget-uri. Asta pentru că mai mulţi guvernatori şi oligarhi ruşi au deja astfel de tablete, a declarat un reprezentant al marelui grup rus. Gazprom e însă firmă de stat (dacă asta mai contează). Iar o astfel de cheltuială se încearcă a fi justificată de obicei de necesitatea unei comunicări... flexibile.

Preţul unor astfel de gadget-uri este dat atât de cerinţele tehnice cât şi de software-ul special, care ar trebui dezvoltat pentru fiecare astfel de calculator în parte. Dispozitivul urmează să devină "creierul" întregii activităţi de management a companiei iar, după funcţiile sale, va fi asemănător unui calculator obişnuit, scrie Izvestia, preluat de Agerpres.

Printre caracteristicile tabletei se mai numără şi ca lansarea fiecărei noi aplicaţii să nu dureze mai mult de 5 secunde, iar trecerea de pe un ecran pe altul să nu întârzie mai mult de 3 secunde.

Pentru dezvoltarea unei astfel de tablete, contractantului i se alocă un termen de 206 zile, iar rezultatele licitaţiei urmează să fie făcute publice la 31 iulie.

Serghei Kuprianov, purtătorul de cuvânt al directorului Gazprom, a confirmat intenţia companiei de a achiziţiona o astfel de tabletă, dar nu a specificat de unde provine uriaşa sumă pe care concernul rus de gaze este dispus să o achite pentru această achiziţie.

Hotărârea de a cumpăra această tabletă nu a fost deloc afectată de faptul că profitul companiei a scăzut anul trecut pentru prima oară în zece ani sau că Gazprom a aflat în urmă cu o săptămână că trebuie să facă plăţi retroactive de circa 1,3 miliarde de dolari către compania germană de utilităţi RWE.

Compania are de unde. Profitul grupului OAO Gazprom a fost anul trecut de 38 miliarde de dolari (1,18 mii de miliarde de ruble) de dolari iar veniturile au crescut cu 2,7% la 4,76 mii de miliarde ruble. Scăderea exporturilor a fost compensată la nivel de încasări de scumpirea gazului. Gazprom acoperă un sfert din nevoia Europei de gaze naturale.

Tag Cloud