Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Rafinăria Petrotel –Lukoil, emisiune de acţiuni de 1 mld. lei, aprobată de acţionari

Rafinăria Petrotel –Lukoil, emisiune de acţiuni de 1 mld. lei, aprobată de acţionari

rafinarie Petrotel Lukoil

 Acţionarii rafinăriei Petrotel-Lukoil, prezenţi în proporţie de 98,28% în AGEA, au votat în unanimitate propunerea emisiunii de acţiuni cu valoare nominală de aproape un miliard de lei, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Printre acţionarii prezenţi au fost Lukoil (care deţine 97,10%), Fondul Proprietatea (1,18%) şi acţionari persoane fizice.

Propunerea a vizat aprobarea emisiunii a 40.689.000 de acţiuni cu o valoare de emisiune de 24,5 lei, din care 2,5 lei valoarea nominală şi 24,5 lei prima de emisiune. Acţionarii ar urma să aibă drept de preferinţă la subscrieri iar declaraţiile de subscriere însoţite de dovada plăţii ar urma să fie transmise Consiliului de Administraţie.

După trecerea termenului de subscriere şi împlinirea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă, va fi majorat capitalul social cu valoarea acţiunilor subscrise şi plătite şi apoi se va decide cu privire la acţiunile rămase nesubscrise.

Rafinăria Petrotel-Lukoil are o tradiţie de peste 100 de ani în prelucrarea ţiţeiului, iar din 1998, pachetul majoritar al acesteia a fost preluat de gigantul rus Lukoil.

 

Tag Cloud