Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Rafinăria din Arad, în insolvenţă, cu 30 mil. € datorii. Printre creditori: NIS Petrol şi BT

Rafinăria din Arad, în insolvenţă, cu 30 mil. € datorii. Printre creditori: NIS Petrol şi BT

rafinaria arad

 

Vestea deschiderii unei rafinării locale fără a aparţine de un mare lanţ de benzinării sau de o mare companie străină i-a luat prin surprindere pe mulţi, în urmă cu doi ani, când s-a inaugurat West Petrol Rafinare (foto), construită pe patru hectare în localitatea Apateu din Arad de omul de afaceri Stelian Tulcan. Om  de afaceri care, în ultimii ani, a avut dosare la tribunal atât pe penal cât şi pe civil şi contencios administrativ.

În prezent însă, lucrurile cu rafinăria nu mai sunt aşa de roz. Conform documentelor administratorului judiciar, consultate de Energy Report, mica rafinărie e în insolvenţă iar în tabelul creanţelor din această lună, creditorii firmei figurează cu un total de circa 135 milioane de lei (cam 30 milioane de euro) la rubrica de creanţe acceptate. Din acestea, 117 milioane de lei sunt sub condiţie, fără drept de vot. Pentru acest tabel, mai urmează a fi soluţionată o contestaţie.

Mai mult decât atât, în presa locală s-a scris că omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare.

Revenind la tabelul de creanţe să spunem că printre cei peste 30 de creditori se numără nume precum Banca Transilvania, NIS Petrol, Banca Comercială Feroviară, BCR Leasing.

Partea interesantă este şi că firma, având drept administrator special pe Marinela Tulcan, a propus un plan de reorganizare care de curând a fost acceptat de creditori. Procesul verbal al Adunării creditorilor în care s-a aprobat planul de reorganizare a fost însă contestat de ANAF.

În toată această perioadă însă, West Petrol Rafinare şi-a continuat activitatea de comercializare a produselor petroliere având în acest timp şi un plan de încasări şi plăţi. La acestea se adaugă şi propuneri de distribuţie a unor sume către creditori. Un exemplu în acest sens este şi propunerea de distribuţie în favoarea Băncii Transilvania a unor sume de bani după vânzarea a 54 de tone de păcură.

 

Tag Cloud