Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Schimbări în conducerea grupului GDF Suez din România

Schimbări în conducerea grupului GDF Suez din România

GDF Suez 2

AGOA companiei GDF Suez Energy Eastern Europe SRL a aprobat recent  în unanimitate revocarea din funcţia de administrator a francezului Olivier Maigrot, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Asociaţii companiei din grupul GDF Suez au aprobat de asemenea numirea în funcţia de administrator a românului Cristian Buzan, în vârstă de 41 de ani, din Bucureşti.

Aceste schimbări vin după ce în a două jumătate a anului trecut, cea mai importantă filială din România a grupului GDF Suez, GDF Suez Energy România şi-a schimbat componenţa Consiliului de Administraţie, trei administratori fiind revocaţi din funcţie. Au fost revocaţi din funcţie Grzegorz Gorski, Alain Janssens şi Bloeyaert Olivier iar în locul acestora au fost aleşi Pierre Chatain (cetăţean francez), Josef Bart (belgian) şi Valerie Limpens (belgian). Preşedinte şi Director General al GDF Suez Energy România este Eric Stab.

Anul trecut, marele grup energetic a avut global o cifră de afaceri de 74,7 miliarde de euro, în scădere brută cu 6,6% faţă de 2013 şi în scădere organică cu 7,2%. EBITDA a fost de 12,1 miliarde de euro, este în scădere cu 6,7% (referinţă brută) şi de 4,2% (organică). Dacă se aplică corecţia de climat şi impactul pozitiv al recuperării tarifare, EBITDA a fost în creştere organică de 2,4%.

Printre “mişcările” mai importante ale GDF amintim tot aici că la finele lunii iulie a anului trecut, GDF Suez Energy România şi-a mărit participaţia în Congaz de la 28,59% la 85,77%. Asta în urma achiziţiei pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom şi E.ON Ruhrgas International în această societate.

GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi şi gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km.

 

Tag Cloud