Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse O nouă firmă în familia Rotaru: Xalandine Prospecţiuni

O nouă firmă în familia Rotaru: Xalandine Prospecţiuni

mihai rotaru

 Mihai Rotaru (foto centru), unul dintre cei mai mai investitori de la bursă şi soţia acestuia, Irina Nisiparu, figurează în documente oficiale recente drept beneficiari ai unor titluri de despăgubire de câteva ori mai valoroase decât sumele plătite de ei foştilor proprietari sau moştenitorilor direcţi. Rotaru nu e străin, de altfel, de afacerile cu statul. Renumita sa companie de construcţii Rotary este aşa de... renumită  şi pentru multe parteneriate public-private cu Ministerul Apărării Naţionale.

Familia este destul de dinamică şi în sectorul energetic. Astfel, după firmele Xaladine Energy sau Xaladine Furnizare, Irina Nisiparu a înfiinţat lunile trecute o nouă firmă, Xalandine Prospecţiuni, alături de un alt asociat, Sergiu Ştefan Popescu. Aici, Irina Nisiparu figurează cu doar 30% iar Sergiu Ştefan Popescu, care a fost pus şi director general, are 70% deţinere.

Xalandine Prospecţiuni a fost înfiinţată la puţin timp după ce Mihai Rotaru, care este şi unul dintre acţionarii CS U Craiova, a hotărât să cesioneze părţile sociale ale Xalandine Energy, firma care deţine un parc fotovoltaic de 5 MW în localitatea Leu din Dolj.

La toate acestea, putem aminti că omul de afaceri are firme şi în agricultură (Delta Gaia Agriculture , Rural Capital, Agri Terenuri Brăila, Delta Berceni) dar şi în imobiliare (Rural Capital Doi, Rural Dobrogea, Xaladine Group).

 

Tag Cloud