Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Azomureş a renunţat la Ernst & Young

Azomureş a renunţat la Ernst & Young

azomures

Acţionarii marele producător de îngrăşăminte Azomureş, care este în acelaşi timp şi unul dintre marii consumatori de gaze naturale din România, au aprobat lunile trecute revocarea din funcţia de auditor financiar a Ernst & Young Assurance Services, indică un document al Azomureş, consultat de Energy Report.

În perioada de criză, Azomureş a schimbat mai mulţi auditori. Astfel, în vara lui 2009 au renunţat la Evalex pentru ai alege pe cei de la KPMG. Apoi au renunţat la cei din KPMG şi în ultima perioadă au apelat la Ernst & Young.

Renumita companie din Big Four a avut şi victorii în ultimele luni. Astfel, dacă e să rămânem tot în domeniul energetic, să spunem că, cel mai mare consumator de energie din ţară, Alro Slatina, a hotărât în prima jumătate a lunii august să prelungească cu încă un an mandatul auditorului Ernst & Young Assurance Services, după ce a renunţat la Deloitte. Noul mandat câştigat de Ernst & Young la Alro se întinde de la 9 august 2014 până în 9 august 2015.

Azomureş, care cumpără cam a zecea parte din producţia de gaz a României, este o companie pentru care gazul acoperă circa 85% din costuri. Drept urmare, reprezentanţii companiei au considerat oportun să se declare, de mai multe ori în ultima perioadă, susţinători ai investiţiilor în gaze de şist dar, pe de altă parte, împotriva unei liberalizări acelerate a pieţei gazelor naturale.

ÃŽn 2012, când elveÅ£ienii de la Ameropa au preluat pachetul majoritar de acÅ£iuni al AzomureÅŸ s-a decis demararea unor investiÅ£ii de peste 200 de milioane de euro pentru modernizarea combinatului mureÅŸean. Scopul declarat este acela al încadrării în normele de mediu ÅŸi de a  creÅŸte capacitatea de producÅ£ie la 1,5 milioane de tone de îngrăşăminte anual.

 

Tag Cloud