Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Combustibilul alternativ are o nouă alternativă: insolvenţa

Combustibilul alternativ are o nouă alternativă: insolvenţa

fabrica ciment

 

Compania “Ro Ecologic Combustibil Alternativ”, asemeni firmelor concurente de profil, coincinerează deşeurile industriale în cuptoarele fabricilor de ciment şi contribuie, printre altele, la substituirea parţială a combustibilor fosili.

Problema e că, deşi cu experienţă în acest domeniu de activitate (s-a înfiinţat în anul 2004), compania a decis să-şi ceară anul trecut insolvenţa, cu intenţia de reorganizare şi restructurare. Mai multe detalii o să dăm mai jos.

Numele companiei a ajuns să mediatizat anul trecut şi ca urmare a faptului că un director de producție a fost trimis în judecată de procurorii DNA, acuzat fiind de dare de mită în formă continuată. Respectivul director era acuzat că a plătit în mod repetat, sume de bani și bunuri unor persoane care lucrau la ... Mediu, pentru ca “Ro Ecologic Combustibil Alternativ” să fie favorizată, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.

Revenind însă la insolvenţă, să spunem că firma lucrează cu Carpatcement Holding iar în tabelul preliminar figurează cu datorii neplătite în insolvenţă de circa 15,7 milioane de lei.

Conform aceluiaşi tabel, care urmează a fi definitivat, printre cei care au cei mai mulţi bani de recuperat se numără Banca Transilvania cu 8,65 milioane de lei, Holcim Romania (584.000 lei), Pro Air Clean SA (puţin peste 600.000 de lei).

 

Tag Cloud