Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Rusia analizează un eventual scenariu de coșmar pe piața petrolului: 30 dolari pe baril în 2016

Rusia analizează un eventual scenariu de coșmar pe piața petrolului: 30 dolari pe baril în 2016

Russian-Oil-Prices

Guvernul rus a analizat recent soluțiile pe care le are la îndemână pentru a contracara efectele economice ale unui eventual preț al petrolului de 30 de dolari pe baril în 2016

Potrivit Reuters, care citează cotidianul rus RBC, acest scenariu a fost dezbătut la începutul lunii în cadrul unei ședințe de guvern conduse de premierul Dmitri Medvedev. RBC susține că informația a fost confirmată de două surse guvernamentale, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Prețul petrolului este cea mai importantă variabilă după care se realizează bugetul de stat al Rusiei, care, în mod uzual, se bazează în proporție de peste 50% pe venituri generate din vânzarea de petrol și gaze.

Actualul buget al Rusiei se bazează pe previziunile ministerului Energiei de la Moscova, care anticipează un preț mediu al țițeiului de 52 dolari pe baril în 2015 și de 55 de dolari pe baril în 2016.

Potrivit unui oficial al ministerului energiei, dacă prețul petrolului va scădea de la actualul nivel de 50 dolari pe baril la unul sub 40 de dolari pe baril, va suferi și producția de petrol din Rusia.

Prețul internațional al petrolului s-a apreciat în această dimineață cu aproximativ un punct procentual ca urmare a încetinirii activității de sondare în Statele Unite și a unor analize, potrivit cărora investiții planificate de numai puțin de 1,5 mii de miliarde de dolari în dezvoltarea de zăcăminte din formațiuni de șist din SUA devin neexploatabile din punct de vedre comercial la un preț de sub 50 de dolari pe baril.

Tag Cloud