Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse E.On România, credite de 375 mil. lei de la ING şi BRD, reînnoite

E.On România, credite de 375 mil. lei de la ING şi BRD, reînnoite

E.On director Frank Hajdinjak

Asociaţii E.On România (ERO) au aprobat săptămânile trecute reînnoirea structurii a două facilităţi de credit multicompanie pentru toate firmele din Grupul E.On România. Prima facilitate de credit este de la ING Bank  şi are o valoare totală iniţială cumulată de maximum 250 milioane de lei cu o sublimită de maximum 50 de milioane de lei pentru emiterea scrisorilor de garanţie iar a doua facilitate de credit este de la BRD GSG  şi are o valoarea totală iniţială cumulată de maximum 125 milioane de lei, ambele cu valabilitate de un an, indică un document al E.On România, consultat de Energy Report.

Tot recent, acţionarii au aprobat şi mutarea sediului social al ERO din strada Justiţiei nr. 12 – 15 din Târgu Mureş în bulevardul Pandurilor nr. 42, etaj 6, în Târgu Mureş.

Printre mişcările recente amintim şi că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a trasferat părţile sociale către acţionarul majoritar al E.ON România, E.ON Beteiligungen GmbH după ce le-a cumpărat încă din anul 2007.

Asociaţii ERO, entitatea platformă care susţine companiile E.ON care operează în România pe gaze şi electricitate, sunt în prezent E.ON Beteiligungen GmbH cu o deţinere de 99,92% şi asociatul minoritar E.ON Finanzanlagen GmbH cu 0,08%.

Marele grup german susţine că a investit în România în total, în anul 2014, aproximativ 420 milioane de lei (94 milioane euro), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată în acest scop în ultimii ani. Investiţiile au fost direcţionate, susţin cei de la E.ON România, în principal către modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Pentru 2015, compania şi-a bugetat investiţii de aproape 400 milioane lei (90 milioane euro), sume destinate, de asemenea, prioritar către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

Tag Cloud