Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Gazprom, declarat cel mai valoros brand rusesc

Gazprom, declarat cel mai valoros brand rusesc

Gazprom cel mai valoros brand rusesc

Gazprom a  fost declarat de firma de consultanță new-york-eză Interbrand cel mai valoros brand al Rusiei, valoarea la care a fost estimat echivalând cu aproape jumătate din valoarea combinată ale celorlalte 40 de branduri din Rusia.

Potrivit Ria Novosti, valoarea brand-ului Gazprom este de 1,2 mii de miliarde de ruble (37,4 miliarde de dolari), valoare la care au contribuit și activele pe care compania le deține și în alte industrii decât cea de resurse energetice.

Podiumul a fost completat de giganții telecom MTS și Beeline, al căror branduri au fost evaluate la 192 miliarde rubles (6 miliardede dolari), respectiv 155 miliarde ruble (4.8 miliarde de dolari).

În primele zece brand-uri ale Rusiei se mai situează un alt gigant telecom, Megafon, compania minieră Norilsk Nickel, Sberbank, banca deținută de statul rus, companiile petroliere TNK, Lukoil și Tatneft și producătorul de bere Baltika.

Companiile din domeniul telecom au pondere de 19% în top, cele din domeniul petrolier, una de 11%, iar cele din domeniul metalurgic de 7%.

Interbrand este cunoscută pentru topul său anual Best Global Brands, publicat din 2000, în fruntea căruia, în acest an se află Apple.

Compania a evaluat brand-urile rusești luând în calcul valoarea activelor financiare ale acestora, rolul brand-ului și impactul său în deciziile de achiziții sau în întărirea abilității de a asigura venituri viitoare.

Precedentul top referitor la brand-urile din Rusia a fost efectuat în 2010 și era condus de MTS, Beeline și Baltika. Metodologia era diferită, iar Gazprom nu era inclusă printre companiile evaluate.

Tag Cloud