Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Opcom prelungeşte cu 3 ani auditul cu BDO

Opcom prelungeşte cu 3 ani auditul cu BDO

Victor Ionescu Opcom

 Operatorul pieţei de energie electrică şi gaze natuale OPCOM a achiziţionat serviciile de audit pentru situaţiile financiare ale anului 2014 de la BDO Audit, indică o hotărâre din AGA a OPCOM, consultată de Energy Report.

Compania a stabilit ca durata contractului de prestări servicii de audit financiar să fie de trei ani.

În ultimii patru ani, operatorul a lucrat doar cu BDO pentru auditarea situaţiilor financiare, achiziţiile făcându-se prin cumpărare directă. Şi asta cu atât mai mult cu cât la anunţurile de achiziţie a serviciilor de auditare au venit cu ofertă doar de la BDO.

Compania a înregistrat zilele acestea un record absolut de participare pe PZU. Mai precis, pentru ziua de livrare 28 februarie 2015, cota de interes a participanţilor a fost la un nou maxim lunar: 199 de companii au introdus cel puţin o ofertă şi au stabilit tranzacţii.

Să amintim şi că anul trecut, operatorul bursier a hotărât să dea în judecată Transelectrica pentru a recupera circa 600.000 de euro plătiţi în plus la amenda UE. Rămâne de văzut dacă respectiva hotărâre se va şi concretiza.

Amintim că Opcom, al cărui director general este Victor Ionescu (foto), a achitat singură, integral, suma de peste un milion de euro aplicate atât operatorului bursier cât şi Transelectrica de către Comisia Europeană pentru încălcarea legislaţiei antitrust. Amenda a depăşit (deşi nu trebuia să depăşească) 10% din cifra de afaceri de 4,42 milioane de euro  a Opcom pe anul 2013.

 

Tag Cloud