Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale China a descoperit anul trecut petrol mai mult decât în precedenţii 7 ani. Şi la gaze naturale situaţia e încurajatoare

China a descoperit anul trecut petrol mai mult decât în precedenţii 7 ani. Şi la gaze naturale situaţia e încurajatoare

China petrol gaze

China a descoperit în anul 2013 rezerve dovedite de 1,08 miliarde tone de ţiţei, peste cele un miliard de tone descoperite în precedenţii şapte ani consecutivi, a anunţat ministerul Pământului şi al Resurselor, preluat de Shanghai Daily.

Din rezervele descoperite anul trecut, 202 milioane tone sunt tehnic recuperabile, a precizat Xu Dachun, vicepreşedinte al diviziei de resurse din minister.

Depozitele de gaze naturale au crescut de asemenea accelerat, anul trecut, noile rezerve dovedite ridicându-se la un total de 616,4 miliarde metri cubi.

Principalul contributor al acestor descoperiri a fost, cum era de aşteptat, descoperirea din districtul Anyue (provincia sud-estica a Sichuan) cu recent descoperita rezervă de 440 de miliardede metri cubi de gaze naturale, din care 308 miliarde de metri cubi recuperabili din punct de vedere tehnic.

Din totalul de 616,4 miliarde metri cubi de gaze de anul trecut, 381,9 sunt tehnic recuperabili.

China a consumat 169 de miliarde de metri cubi de gaze naturale in 2013, conform documentelor Comisiei de Dezvoltare pentru Reforma Naţională.

Din aceste cantităţi, importurile au fost de 53 de miliarde de metri cubi de gaze naturale in 2013, adică aproximativ 32% din consumul total.

Tag Cloud