Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale De la criza hârtiei igienice la criza curentului. Venezuela taie la jumătate orele de lucru

De la criza hârtiei igienice la criza curentului. Venezuela taie la jumătate orele de lucru

energie venezuela

 

De la criza de hârtie igienică şi a altor elemente de bază, Venezuela pregăteşte reducerea la jumătate a programului de lucru pentru econimisirea energiei electrice, ca urmare a consumului mare de aer condiţionat, informează BBC.

Venezuela, ţara cu a doua cea mai mare rezervă de petrol din lume, după Arabia Saudită, are în această perioadă o vreme foarte călduroasă, astfel că într-o săptămână doar, cererea de curent a crescut cu 1.500 MW.

Vicepreşedintele Jorge Arreaza a spus că angajaţii din sistemul public ar putea să lucreze în curând de la 07:30 la 13:00 (cam jumătate din program) pentru a reduce consumul de aer condiţionat. De asemenea, oficialul venezuelean a cerut companiilor private să folosească propriile generatoare ca să reducă presiunea din reţeaua de electricitate.

Problemele cu energia electrică din Venezuela nu sunt noi, ţara fiind mare producătoare de ţiţei dar puternic dependentă de importurile de electricitate hidro.

Ţara se luptă şi cu recesiunea, ca urmare a scăderii preţurilor la petrol. Cam 96% din veniturile din exporturi vin din vânzările de petrol.

Economia ţării a început să aibă mari probleme după reforma socialistă a preşedintelui marxist Hugo Chavez. Controlul statului asupra economiei a sărăcit statul din America Latină. Problema e că “reformele” socialiste a lui Hugo Chavez sunt continuate acum de actualul preşedinte venezuelean, Nicolas Maduro.

Dacă recent, Venezuela a început să vândă petrol celor din Trinidad-Tobago pentru a primi în schimb hârtie igienică, s-ar putea ca să vândă în curând petrol pentru a cumpăra mai mult curent.

 

Tag Cloud