Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Petrolul își revine în urma inundării pieței de la Beijing cu yuani, pentru a contracara “picătura chinezească” care a picat pe capul investitorilor

Petrolul își revine în urma inundării pieței de la Beijing cu yuani, pentru a contracara “picătura chinezească” care a picat pe capul investitorilor

9

Infuzia de capital pompată de Banca Centrală a Chinei în piața asiatică se pare că-și face efectul, cel puțin pentru moment. Cotațiile bursiere se află pe un trend pozitiv, inclusiv cele ale petrolului, care se îndreaptă către nivelul de 40 de dolari pe baril.

În primele ore ale dimineții, petrolul Brent (etalon pe piața mondială) câștigase 56 de cenți sau 1,32%, find cotat la 4,51 $/ baril. Și West Texas Intermediate (etalon pe piața americană) s-a apreciat cu 27 de cenți sau 0,7%, ajungând la un nivel de 39,59 $/baril.

Potrivit The Wall Street Journal, traderii se așteaptă la o volatilitate sporită în cursul acestei zile, atmosfera din piețe rămânând una tensionată, după ce câștiguyrile înregistrate ieri pe bursa americană s-au evaporat în ultima parte a ședinței de tranzacționare.

Pe de altă parte, la finalul zilei de marți, American Petroleum Institute a raportat o neașteptată reducere săptămânală a stocurilor de petrol din SUA cu 7,3 milioane de barili, reducere care ar trebui să susțină trendul de revenire al prețului petrolului.

Tag Cloud