Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Energotech, credit de 5 mil. lei de la BCR

Energotech, credit de 5 mil. lei de la BCR

Energotech

Una dintre cele mai importante companii de prestări servcii şi livrare echipamente din domeniul energetic local, Energotech, a hotărât să majoreze un credit recent luat de la BCR la 5 milioane de lei în timp ce durata a fost prelungită până în august 2017, informează un document al companiei, consultat de Energy Report.

Şi pentru că aceste modificări cer noi garanţii, printre noile garanţii, Energotech a pus la bătaie unele dintre creanţele (la alegerea finanţatorului, în funcţie de debitorul agreat de bancă)  pe care le are de recuperat de la Nuclearelectrica, Elcomex, Enel Distribuţie Dobrogea, Smart, E.On Moldova, CEZ Distribuţie şi CEZ România.

Aproape că nu mai e nevoie să enumerăm clienţii importanţi ai companiei. Se văd mai sus. Mai amintim totuşi aici doar companii precum Transelectrica, OMV Petrom, E.On Energie, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Elcen sau CFR.

Să mai spunem şi că unul dintre cele mai importante contracte de prestări servicii încheiate de Nuclearelectrica în anul 2013 a fost cu asocierea Elcomex - Energotech, pentru servicii complete de exploatare, întreţinere şi reparaţii ale sistemului de termoficare Cernavodă. Preţul contractului a fost de 24 milioane lei, echivalent 5.330.000 euro, contract încheiat pentru o perioadă de 48 de luni.

Compania şi-a majorat numărul mediu de angajaţi de la 37 în anul 2012 la 56 anul trecut însă afacerile s-au înjumătăţit de la circa 50 de milioane de lei în 2012 la 25 milioane anul trecut. Energotech a avut în 2013 un profit net de 2,9 milioane de lei.

 

Tag Cloud