Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Sediul Hidroelectrica, ipotecat pentru un credit de 30 mil. €

Sediul Hidroelectrica, ipotecat pentru un credit de 30 mil. €

Hidroelectrica TCI

 Atât terenul de 2.770 de metri pătraÅ£i de lângă PiaÅ£a Victoriei cât ÅŸi turnul gigant TCI de pe acest teren (foto), în care printre chiriaÅŸii importanÅ£i e Hidroelectrica ÅŸi până de curând Hidro TarniÅ£a, au fost ipotecate pentru o facilitate de credit de maxim 30 de milioane de euro de la BCR luată de Tower Center International, proprietarul clădirii, indică un document consultat de Energy Report.

Tower Center International este controlat prin două companii de Ioannis Papalekas, un grec de 38 de ani care este în acelaşi timp şi unul dintre cei mai mari speculatori imobiliari din România.

Hidroelectrica s-a mutat în TCI în primăvara anului trecut pe o suprafaţă de 3.200 mp. Hidro Tarniţa tocmai a făcut drumul invers, adică a hotărât să elibereze spaţiul pe care îl ocupa la etajul 11 în aceeaşi clădire de birouri Tower Center International şi să ocupe cinci camere în fostul sediu al Hidroelectrica, pe Bulevardul Carol.

Cele două companii prin care grecul controlează TCI sunt Ramoro Limited, care deţine 99,9985% şi Globalworth Holdings Cyprus Limited cu doar o parte socială sau 0,0015%. Cele două companii fac parte dintr-un grup mai mare, Globalworth Real Estate Investments Ltd, fondat de Papalekas.

Ipotecile pe turnul gigant şi terenul de pe bulevardul Mihalache sunt doar o parte dintre mai multe garanţii puse la bătaie de grec.

 

Tag Cloud