Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CE Oltenia, credit 100 mil. lei de la BT, prelungit cu un an

CE Oltenia, credit 100 mil. lei de la BT, prelungit cu un an

CE Oltenia 2

Complexul Energetic Oltenia şi-a prelungit cu 12 luni un credit de 100 de milioane de lei luat de la Banca Transilvania în 11 decembrie 2013, indică un document recent al companiei, consultat de Energy Report.

La finele lui 2013, pentru respectivul credit compania a hotărât să constituie garanţii pe creanţe asupra: 122 milioane de lei contracte cu Tinmar Ind, 8,1 milioane lei de la Repower Furnizare şi Alpiq Romindustries 32,4 milioane de lei.

În septembrie 2014, Complexul Energetic Oltenia a avut o AGEA la care printre punctele de pe ordinea de zi a fost şi suplimentarea garanţiilor reprezentând ipoteca mobiliară asupra bunurilor pentru contractul de credit de mai sus.

CE Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, asigură peste 95% din producţia de lignit a României. În afară de cărbunele pentru funcţionarea centralelor proprii, CE Oltenia dă cărbune unor companii precum CET Oradea, CET Arad, CET Timisoara, RAAN, CET Govora sau UATA Motru.

Compania a fost înfiinţată în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova.

 

Tag Cloud