Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica OMV a achiziționat 40% din SMATRICS, cel mai important furnizor de servicii de mobilitate a electricității din Austria

OMV a achiziționat 40% din SMATRICS, cel mai important furnizor de servicii de mobilitate a electricității din Austria

OMV

OMV, principalul acționar al OMV Petrom, a finalizat miercuri achiziția a 40% din SMATRICS, cel mai important furnizor de servicii de mobilitate a electricității din Austria. Recent, OMV a anunțat că a devenit noul partener strategic al proiectului IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a vehiculelor electrice din Europa, grupul austriac urmând să construiască stații de alimentare în Austria, Republica Cehă, Ungaria și Slovenia.

OMV susține că tranzacția încheiată miercuri deține inclusiv acordul autorităților austriece.

OMV consideră că amestecul de combustibil de la stațiile de alimentare ale viitorului va fi mult mai diversificat. “Chiar dacă combustibilii fosili vor continua să joace un rol major, mobilitatea electrică sub formă de electricitate și hidrogen este deja prezentă și va continua să câștige popularitate. De aceea, OMV sprijină și aceste opțiuni de de alimentare durabilă și a achiziționat 40% din SMATRICS”, precizează un comunicat de presă OMV.

Partenerii OMV în cadrul SMATRICS sunt VERBUND, cu 40%, și SIEMENS, cu 20%.

IONITY, proiectul la care OMV a devenit partener luna trecută, este un joint-venture al BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Grupul Volkswagen, al cărui scop este construirea unei rețele de stații de încărcare rapide și puternice pentru vehiculele electrice în Europa. Ionity, care este condusă de de Michael Hajesch, șeful Corporate Strategy de la BMW, și Marcus Groll, șeful Porsche Fastcharging, din VW Group, își propune ca, până în 2020, să construiască peste 400 de stații de încărcare de mare putere cu diferiți parteneri până în 2020. Primele puncte de încărcare vor fi deschise în Germania, Austria și Norvegia, țările în care circulă cele mai multe automobile electrice.

“Colaborăm cu industria auto pentru dezvoltarea rapidă a tehnologiei mobilității electricității. Prin consolidarea ofertei de mobilitate alternativă pusă la dispoziția clienților noștri, facem un nou pas către un viitor energetic durabil”, a afirmat Manfred Leitner, membru al Comitetului executiv al OMV responsabil pentru Downstream.

Tag Cloud