Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Alte două microhidrocentrale desfiinţate

Alte două microhidrocentrale desfiinţate

microhidro

În ultimul an, la proiectele fotovoltaice la care s-a renunţat în număr foarte mare, se adună tot mai multe proiecte de microhidrocentrale desfiinţate.

Despre aceste afaceri în cădere, „Energy Report” a scris pe larg în ultima perioadă, cu exemple concrete. Trecem în revistă şi acum alte două proiecte de microhidrocentrale pe care proprietarii au ales să le lichideze.

Unul dintre acestea este Hidro Easy, pentru care în toamna anului 2012, s-a aprobat încheierea unui contract de asociere cu U.A.T Zărneşti (judeţul Braşov). A fost vorba atunci despre punerea la dispoziţie a unei suprafeţe de 300 mp în oraşul Zărneşti, pentru construirea unei microhidrocentrale pe pârâul Bârsa. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi în Consiliul Local Zărneşti. Problema e că săptămânile trecute, asociaţii firmei au luat cerut radierea firmei, motivul radierii fiind lichidarea.

La finele lunii mai, un alt proiect microhidro a luat sfârşit. Este vorba despre „Bălă Hidro VLH Energy”. Proprietarii firmei de proiect, înregistrată în Câmpina, nu au apucat să desfăşoare nicio activitate pe firmă de la recenta înfiinţare şi până la desfiinţare.

Aceste două proiecte desfiinţate vin la rând după alte două despre care Energy Report a scris zilele trecute: Hydrocarpat Energy One şi Two. Acestea din urmă sunt controlate de Bruno Mathias, un om de afaceri din Munchen. Una dintre cele două firme, Hydrocarpat Energy One, a primit două certificate de urbanism de la Consiliul Judeţean Harghita în toamna anului 2012 pentru amenajări hidrotehnice în localitatea Praid, pe râurile Târnava Mică şi Creanga Mare.

Nici firmele neamţului, înfiinţate în toamna anului 2011, nu au apucat însă să aibă rulaj de la înfiinţare şi până în prezent ci doar datorii şi pierderi.

 

Tag Cloud