Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Enel şi-a legat la reţea al treilea parc cu panouri solare şi a ajuns la o capacitate solară instalată de 26 MW

Enel şi-a legat la reţea al treilea parc cu panouri solare şi a ajuns la o capacitate solară instalată de 26 MW

Fotovoltaic Enel

Enel Green Power, partea grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, a conectat la reţea centrala fotovoltaică Colibaşi din judeţul Giurgiu, a anunţat compania. Centrala are o capacitate instalată de 6,5 MW şi va putea genera circa 8 milioane de kWh anual.

Enel a ajuns astfel să aibă în România capacităţi instalate de 26 MW pe solar şi de 498 MW eolian, fiind unul dintre cel mai puternici investitori în energia verde în România.

În vară, compania a conectat la reţea primele două proiecte solare dezvoltate de grup în România, Berceni 1 şi Berceni 2, localizate în judeţul Prahova.

Centrala Berceni 1 are o capacitate instalată de circa 10 MW. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, adică ar putea acoperi teoretic nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodării. Centrala Berceni 2 are o capacitate instalată de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, deci electricitate pentru peste 6.500 de gospodării.


Enel Green Power (EGP) are cu operaţiuni în Europa şi America. În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului, suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodării. EGP este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de energie, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalată de aproximativ 8.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

Tag Cloud