Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Enel ia 200 mil. euro de la BEI pentru eolienele din România

Enel ia 200 mil. euro de la BEI pentru eolienele din România

eoliene Crucea

 

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Enel Green Power International BV au semnat un contract de finanţare pentru 200 de milioane de euro pentru a acoperi parţial investiţiile în unele parcuri eoliene din Banat şi Dobrogea, indică un comunicat al Enel.

Împrumutul pe 15 ani are o perioadă de graţie de până la doi ani şi jumătate, este securizat printr-o garanţie a companiei mamă emisă, la cererea Enel Green Power S.p.A. („Enel Green Power”), de către Enel S.p.A.

Emiterea garanţiei este exceptată de la procedurile cu privire la tranzacţiile cu părţi afiliate, adoptate de Enel Green Power.

Tot pe partea de energie regenerabilă, Enel Green Power a conectat zilele trecute la reţea cea de-a patra centrală fotovoltaică din România. Este vorba de centrala Podari,  din judeţul Dolj. Centrala a devenit operaţională la câteva săptămâni după inaugurarea parcului fotovoltaic Colibaşi.

Cu o capacitate instalată totală de 10 MW, noua centrală va putea genera până la circa 12 milioane de kWh pe an, acoperind nevoia de energie a circa 10.000 de gospodării româneşti.

Podari este cea de-a patra centrală fotovoltaică a EGP în România, după Berceni 1, Berceni 2 şi Colibaşi. Cu noua centrală, capacitatea solară instalată a companiei pentru energii regenerabile a grupului Enel ajunge la circa 36 MW în România. Enel Green Power are o capacitate eoliană de circa 498 MW în România.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America.

În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodării.

EGP are o capacitate instalată de aproximativ 8.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

 

Tag Cloud