Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Nemţii se ţin de cuvânt: Kronos renunţă la 3 proiecte fotovoltaice din România

Nemţii se ţin de cuvânt: Kronos renunţă la 3 proiecte fotovoltaice din România

Fotovoltaice Kronos

După ce au spus  anul trecut că reducerea numărului de certificate verzi e normal să conducă la retragerea unor proiecte de regenerabile din România, iată că reprezentanţii marii companii germane Kronos îşi pun în practică spusele. Kronos Solar Projects a renunţat la două parcuri fotovoltaice din Sibiu şi la unul din Timiş, potrivit unor documente ale companiei, consultate de Energy Report.

Germanii au construit deja un parc fotovoltaic de 14 MW la Avrig, în Sibiu dar planurile acestora erau până anul trecut, înainte de schimbările legislative, să ridice şapte parcuri cu panouri solare în judeţele Sibiu, Arad şi Timiş. De altfel, cele mai multe dintre proiecte aveau deja toate avizele şi aprobările luate, gata de construcţie.

Doar că după schimbarea legislaţiei, germanii au renunţat la proiectele KSP Sun Saver şi KSP Sundeck din Sibiu, la care Kronos Solar Projects era acţionar împreună cu omul de afaceri  Alexander Arcache (director al Kronos Solar)  iar apoi au renunţat la proiectul din extravilanul localităţii Sacalaz (judeţul Timiş), pe care ar fi urmat să-l ridice sub firma Kronos Solar Projects Cer Albastru.

Kronos Solar este o companie cu investiţii pe multe pieţe europene, dar cele mai importante ţări în care are investiţii sunt care Germania, Polonia, Marea Britanie şi România.

Rămâne de văzut dacă vor mai renunţa şi la alte proiecte din România.

 

Tag Cloud