Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Proiect fotovoltaic din Satu Mare, desfiinţat

Proiect fotovoltaic din Satu Mare, desfiinţat

fotovoltaice desfiintare

 

Asociaţii firmei “Parc Fotovoltaic Livada”, care au obţinut în anul 2012 aprobarea de la Mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic în localitatea Agriş din Satu Mare, au hotărât să-şi lichideze firma, indică un document consultat de Energy Report.

Firma se pregătea împreună cu “BSPG 5 MW” (o altă firmă din Satu Mare de la aceeaşi  adresă cu prima, strada Ioan Slavici 13) să ridice un parc cu panouri solare în extravilanul localităţii Agriş, sat Ciuperceni, suprafaţa totală dedicată acestor două firme pentru un singur parc fiind de circa 25 de hectare.

Proiectul s-a vrut a fi foarte ambiţios mai ales dacă avem în vedere faptul că la această firmă s-au “înghesuit” patru asociaţi: Lucian Pîrv, Dacian Sărac, Ioan Ghere şi Loredana Baciu.

Pe de altă parte, merită amintit că în apropiere, în localitatea Livada, s-a ridicat la începutul anului trecut un parc solar gigant care se întinde pe o suprafaţă de 135 hectare şi care este al doilea ca mărime din Europa şi al şaptelea din lume.

Proiectele fotovoltaice aproape că au devenit o modă în Satu Mare, în anii din urmă. Astfel, pe raza judeţului au fost autorizate proiecte solare în localităţi precum Certeze, Hrip, Cămin, Mădăras, Petea, Măriuş şi altele, unele fiind deja date în folosinţă şi producând curent electric. Se pare însă că… nu pentru toţi investitorii soarele străluceşte la fel.

 

Tag Cloud