Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul Comănescu, trece de la Gazprom la gigantul petrolier Rosneft

Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul Comănescu, trece de la Gazprom la gigantul petrolier Rosneft

Grup Servicii Petroliere

După ce a finalizat deja o conductă submarină de gaz de 160 de km pentru Gazprom, GSP vrea să construiască o sondă de prospecţiune şi pentru NK Priazovneft, companie controlată indirect de Rosneft, cel mai mare producător de ţiţei din Rusia.

Forările vor avea loc în partea de nord a Mării Negre, mai precis în Marea Azov, perimetrul Temruksko – Akhtarskly. Pentru acest perimetru, GSP a hotârât să participe la licitaţia pentru selectarea contractorului de foraj pentru construcţia sondei de prospecţiune nr. 1 “Geologicheskaya”, folosind o instalaţie autopropulsată.

GSP a finalizat deja o conductă submarină de gaz de 160 de km pentru ruşii de la Gaprom, după un contract semnat în 2009, contract de circa 270 de milioane de dolari. Anul trecut, tot GSP presta pentru ruşi servicii de cercetare şi suport la gazoductul South Stream.

Compania miliardarului român are activităţi până şi în Marea Nordului iar Comănescu urmăreşte mai multe potenţiale proiecte de investiţii în spaţiul fost sovietic, mai ales în ţări precum Azerbaidjan, Turkmenistan şi altele.

De altfel, pentru a sublinia parcă angajamentul faţă de companiile ruseşti, aşa cum scria energy report, de curând, GSP a hotărât deschiderea unei filiale în Moscova, pe strada Vavilova nr.9, una dintre străzile de business ale capitalei Rusiei.

Tag Cloud