Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Ungurii de la MOL vor să demareze anul viitor producția de țiței la concesiunea din Kurdistanul irakian

Ungurii de la MOL vor să demareze anul viitor producția de țiței la concesiunea din Kurdistanul irakian

Bijell-1

 Kalegran Ltd., filială a grupului ungar MOL, a anunțat oficial că perimetrul Akri-Bijeel din regiunea Kurdistan a Irakului este viabil din punct de vedere comercial. Anunțul are în vedere descoperirile realizate de sonda Bijell-1 în structuri din perioada jurasică și de sonda Bakrman-1 în formațiuni din triasic, se arată într-un comunicat al MOL.

După succesul sondei de explorare Bakrman-1, anunțat de grupul MOL în luna februarie, a fost efectuat un nou test de producție, pe o perioadă extinsă la 24 de zile, între 25 iulie și 26 august 2013. Rezultatele testului au confirmat producția de petrol cu vâscozitate scăzută și de gaz cu conținut de hidrogen sulfurat, cu un nivel maxim de 3.192 barili de țiței pe zi și 1.019 barili echivalent petrol pe zi pentru gaze.

Testele confirmă sustenabilitatea producției pe termen lung. În această fază, MOL intenționează să foreze două sonde de evaluare și să pună în funcțiune o unitate de producție încă din 2014, pentru a începe producția inițială de petrol. Alte sonde prevăzute în programul de lucrări vizează de asemenea rezervoare din structurile jurasice, ceea ce accentuează potențialul perimetrului.

Kalegran Ltd. și partenerii săi vor continua programul de evaluare a perimetrului Bijell. Construcția și punerea în funcțiune a unității de suprafață pentru testarea extinsă au fost finalizate pe amplasamentul Bijell-1, cu o capacitate totală instalată de 10.000 bep/zi.

Producția inițială ar putea fi reluată la Bijell-1B în primul trimestru din 2014. Nivelul maxim estimat al unității de producție primară, de 10.000 barili de petrol pe zi, ar putea fi atins până la finele anului 2014, după conectarea a trei noi sonde (Bijell-2, Bijell-4 și Bijell-6).

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 7 țări și activități de explorare în 12 țări.

Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, printre care și România.

 

Tag Cloud