Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Neftisa - o nouă companie petrolieră rusă, înființată de miliardarul Mihail Gutseriyev

Neftisa - o nouă companie petrolieră rusă, înființată de miliardarul Mihail Gutseriyev

Neftisa

Miliardarul rus Mihail Gutseriyev este pe cale să înființeze o nouă companie de explorare și producție de petrol și gaze în Rusia, Neftisa, prin intermediul mai multor operațiuni de fuziune și achiziții, susține publicația moscovită Kommersant.

Neftisa, care în prezent efectuează mai degrabă activități de consultanță, analiză și trading, deține deja active petroliere în valoare de aproximativ 2 miliarde dolari.

Gutseriyev, a cărui avere este estimată de revista Forbes la peste 3 miliarde de dolari, este cunoscut ca fondator al gigantului petrolier Russneft, pe care îl deține în comun cu compania AFK Sistema, deținută de un alt miliardar rus, Vladimir Yevtushenkov.

Neftisa a fost înregistrată în anul 2008, și a transferat active de la Russneft, Gutseriyev achiziționând totodată în ultimele luni și mai multe active petroliere noi.

Pe lângă activele din industria petrolieră, Gutseriyev mai deține proprietăți imobiliare în Rusia, precum și mai mai multe posturi de radio.

Russneft a fost înființată în 2002, când Mihail Gutseriyev, fost șef al companiei petroliere controlate de stat Slavneft, a cumpărat active Slavneft, la preț foarte redus, la puțin timp de la privatizarea companiei. În 2007, Oleg Deripaska, acționar majoritar al producătorului de aluminiu Rusal, a cumpărat Russneft de la Gutseriyev pentru 3 miliarde dolari. În ianuarie 2010, Oleg Deripaska a revândut grupul petrolier Russneft fondatorului său, Mihail Gutseriyev, pentru 600 milioane dolari.

Tag Cloud