Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04122024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Prospecțiuni a finalizat pentru Romgaz proiectul 3D Transilvania Sud

Prospecțiuni a finalizat pentru Romgaz proiectul 3D Transilvania Sud

prospectiuni

Prospecțiuni a finalizat, la finalul anului trecut, lucrările de achiziție de date seismice 3D pentru SNGN Romgaz SA, în regiunea Transilvania, în cadrul unui proiect care s-a întins pe perioada a opt luni.

Compania a efectuat lucrări pe raza a 60 de localități din județul Sibiu, suprafața prospectată fiind de aproximativ 900 km patrați.

"Încheierea cu succes a proiectului 3D Transilvania Sud reprezintă o nouă confirmare a calității serviciilor, a angajamentului privind respectarea mediului și a colaborării excelente avute cu populația locală. Zona Mediașului este o regiune cu tradiție în explorarea și exploatarea gazelor convenționale. Ne bucurăm că prezența noastră în regiune a adus beneficii economiei locale, prin generarea unor noi locuri de muncă, închirierea spațiilor, achiziția de materiale etc., și că rezultatele echipei au contribuit la o cunoaștere aprofundată a resurselor naturale ale țării", a afirmat Gehrig Schultz, CEO Prospecțiuni.

În cadrul acestui proiect, Prospecțiuni a folosit metode standard de achizitie a datelor seismice. Acestea au constat, în principal, în generarea de unde elastice și înregistrarea lor, prin folosirea geofonilor și a stațiilor telemetrice, realizându-se, astfel, o „ecografie a pământului”. Absolut nicio clădire, casă sau altfel de imobil nu au fost afectate de tehnicile folosite de companie.

Pentru finalizarea lucrărilor, compania a semnat cu toate primăriile acorduri de încheiere a proiectului, fără a afecta producția agricolă. În același timp, Prospecțiuni a înregistrat aproximativ 1.800 de înțelegeri cu proprietarii privați, pentru permiterea accesului temporar pe terenurile acestora.

„Este un proiect care ne dă speranța că lucrurile vor reintra în firescul lor și care ne aduce cu un pas mai aproape de independența energetică a României. Prospecțiuni este o companie românească de tradiție, care și-a desfășurat cea mai mare parte a activității pe plan intern, ceea ce înseamnă o bună cunoaștere atât a terenului pe care operează, cât și a culturii locale”, a completat Schultz.

 

Tag Cloud