Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie O companie de echipamente pentru gaze de şist şi-a deschis sediu în România

O companie de echipamente pentru gaze de şist şi-a deschis sediu în România

Saltel

Compania internaţională Saltel Industries, care activează pe piaţa echipamentelor şi serviciilor pentru industria de petrol şi gaze, cu un segment aparte pentru echipamente pentru fracturarea hidraulică, şi-a deschis recent sediu în România, în Prahova.

Potrivit informaţiilor Energy Report, ca director al companiei din România figurează, în acte cel puţin, Jean-Louis Saltel, care este tocmai fondatorul grupului.

Saltel Industries este una dintre companiile care au mizat în ultimii ani pe boom-ul gazelor de şist în ţări precum Canada , SUA, Australia şi altele. De altfel, grupul, cu sediul central situat în Rennes ( Franța ) are în prezent doar 110 de angajaţi pe Glob . Saltel Industries are filiale în Canada, SUA, Argentina , Australia şi, din iunie 2014, şi în România.

Sediul social al companiei este în satul Pleaşa, comuna Bucov din Prahova iar capitalul social de început este de 44.000 de lei, capital străin, vărsat integral.

Jean-Louis Saltel, de 63 de ani, a înfiinţat compania în urmă cu 10 ani, după ce înainte a fost timp de 10 ani preşedinte al companiei Drillflex. Saltel a vândut Drillflex companiei Schlumberger în anul 2002.

Rămâne de văzut cine vor fi clienţii Saltel în România, atât pe piaţa convenţională de petrol şi gaze cât şi pentru gazele neconvenţionale.

 

Tag Cloud