Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Repsol, partener OMV Petrom, mai aduce 50 mil. lei în România

Repsol, partener OMV Petrom, mai aduce 50 mil. lei în România

Repsol sediu

Partener de explorare al OMV Petrom în patru perimetre onshore din sudul Carpaţilor Meridionali şi al Carpaţilor de Curbură, gigantul petrolier spaniol Repsol a făcut la finele anului trecut noi majorări de capital la cele patru companii pe care le deţine în România, indică documentele consultate de Energy Report.

Însumate, cele patru majorări de capital sunt echivalentul a circa 50 milioane de lei. Cea mai mare majorare s-a făcut la Repsol Târgovişte de la circa 11,3 milioane de lei la 37,6 milioane de lei, prin aport în numerar de 26,4 milioane de lei (din care 450.000 de euro şi restul lei).

Cea de-a doua majorare de capital ca mărime a fost pentru Repsol Băicoi de la 13,4 milioane de lei la 33,7 milioane de lei. Pentru Repsol Piteşti, majorarea de capital s-a făcut de la 12,8 milioane de lei la 13,3 milioane de lei iar în cazul Repsol Târgu Jiu de la 3,25 milioane de lei la circa 5 milioane de lei.

În februarie 2013, Repsol a semnat cu OMV Petrom un contract farm-out (de transfer al drepturilor derivate din acordurile de concesiune petrolieră) prin care Repsol cumpăra o participaţie de 49% pentru zona cu adâncime mai mare de 2.500 - 3.000 de metri a perimetrelor onshore de explorare Băicoi V, Târgovişte VI, Piteşti XII şi Târgu Jiu XIII. Parteneriatul s-a făcut pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi al celor patru perimetre.

Cele două mari companii evaluează împreună datele obţinute în cadrul programului de seismică deja derulat pentru a determina oportunităţile de foraj de explorare. La semnarea contractului, OMV şi Repsol estimau că investiţiile pe doi ani pentru forajul de explorare din zonele amintite se pot ridica la 50 de milioane de euro.

OMV Petrom mai are astfel de parteneriate cu ExxonMobil, datând din 2008, şi cu Hunt Oil, din 2010. În plus, austriecii mai au parteneriate de explorare şi/sau producţie încheiate cu grupul Repsol în Libia şi Bulgaria.

Repsol este o companie integrată de ţiţei şi gaze, prezentă în peste 30 de ţări, cu peste 23.000 de angajaţi.

 

Tag Cloud